Informatie over het aspirant-lidmaatschap

(artikel 1 van het NOVEX ledenreglement)

1. Het aspirant-lidmaatschap van de Vereniging staat open voor hen die een hiertoe aangewezen opleiding van NOVEX hebben gevolgd, gevolgd door het inleveren van een uitwerking van een casuspositie van voldoende kwaliteit. Voorafgaand aan deze opleiding dient een deelnemer een (digitale) vragenlijst in te vullen. Daaruit volgt of de cursist vooraf verplicht de basiscursus erfrecht moet volgen.
2. Het aspirant-lidmaatschap heeft een duur van maximaal 3 jaar, met de mogelijkheid van een verlenging van maximaal 2 jaar te verlenen door het bestuur (ingeval het toelatingsexamen voor NOVEX- lid niet in één keer wordt behaald), maar na verloop van die termijn vervalt van rechtswege het aspirant-lidmaatschap.
3. Het aspirant NOVEX-lid wordt geacht in de periode van het aspirant-lidmaatschap toe te werken naar een bepaald kwaliteitsniveau, zodat de overstap gemaakt kan worden naar lidmaatschap als NOVEX-lid.
4. Het aspirant NOVEX-lid moet, naast het gevolgd hebben van de hiervoor genoemde NOVEX-opleiding ieder jaar het aantal verplichte NOVEX-studiepunten behalen als zijnde PE-verplichting tot aan het moment dat het aspirant NOVEX-lid NOVEX-lid wordt.
5. Een aspirant NOVEX-lid kan toegang krijgen tot intervisie, voor wat betreft bestaande intervisie-groepen na goedkeuring van de betreffende coördinator, om zo een evenwichtige verdeling tussen beginnende en gevorderde deelnemers binnen de groep te waarborgen. Het bestuur beveelt deelname aan intervisie sterk aan.
6. Het aspirant NOVEX-lid kan deelnemen aan alle NOVEX-bijeenkomsten.
7. Het aspirant NOVEX-lid kan deelnemen aan alle NOVEX-cursussen, welke kwalificeren als gewone en verdiepingscursussen. Cursussen welke kwalificeren als gespecialiseerd zijn voor aspirant NOVEX-leden niet toegankelijk.
8. Een aspirant NOVEX-lid heeft op de ALV een adviserende stem.
9. Het aspirant NOVEX-lid komt in aanmerking voor de aanwezige verenigings-kortingen (bijv. op externe cursussen).
10. Het aspirant NOVEX-lid mag het NOVEX-logo niet gebruiken.
11. De klachtenregeling is niet van toepassing op aspirant NOVEX-leden.
12. Een aspirant NOVEX-lid mag niet benoemd worden tot bestuurslid.