Aspirant-lidmaatschap en lidmaatschap van NOVEX

Er zijn twee manieren waarop u aspirant-lid kunt worden van NOVEX; via de NOVEX leergang Executele en Vereffening of via de NOVEX leergang Levensexecuteur en Toezichthouder, gevolgd door het inleveren van een uitwerking van een casuspositie van voldoende kwaliteit. Voorafgaand aan deze opleiding dient een deelnemer een digitale vragenlijst in te vullen, waaruit volgt of de cursist vooraf verplicht een basiscursus erfrecht moet volgen.

U kunt maximaal drie jaar aspirant NOVEX-lid zijn. Gedurende deze drie jaren kunt u kennismaken met onze vereniging. U kunt bijvoorbeeld deelnemen aan de intervisiegroepen die NOVEX kent, waarin leden van NOVEX kennis met elkaar uitwisselen en dilemma’s bespreken die zij in hun praktijk tegenkomen. Ook kunt u deelnemen aan cursussen die NOVEX voor haar leden organiseert. NOVEX verwacht van u dat u in deze drie jaar toewerkt naar een bepaald kwaliteitsniveau, zodat de overstap kan worden gemaakt naar het lidmaatschap als NOVEX-lid.

We vragen van u dat u binnen drie jaar nadat u aspirant-lid bent geworden, een lidmaatschapsgesprek voert met de Commissie Toelating Lidmaatschap. Tijdens dit gesprek worden uw kennis, kunde en ervaring op het werkgebied van executele en/of vereffening en/of levensexecutele getoetst.  Als u het gesprek succesvol afrondt, kunt u NOVEX-lid worden. Bovendien mag u dan de titel NOVEX-Executeur, NOVEX-Vereffenaar en/of NOVEX-levensexecuteur gebruiken, al naar gelang uw keuze. Daarnaast mag u het NOVEX-logo gebruiken op uw briefpapier, in uw emails, op uw website en overige uitingen. Wel moet duidelijk zijn wie het NOVEX-lid is, want het NOVEX-lidmaatschap is persoonsgebonden.